top of page

Lézervágás

Telepünk legújabb beruházása a CNC lézervágógépünk, amellyel acélszerkezetek talp- és csomólemezeinek gyártásától a kerítés- és térelválasztó elemeken át
az egyedi dizájn termékig bármit el tudunk készíteni.

Gépünk 1500x3000 mm-es munkaterülettel rendelkezik és különféle fémek vágására alkalmas pl.: szénacél (akár 15 mm-ig), rozsdamentes acél (akár 6 mm-ig), alumínium (akár 5 mm-ig).

Vasis lézervágás.jpg
Lézervágó gépterem.jpg

Technológia

Cégünknél a jelenleg legfejlettebb, szállézer technológiával vállaljuk különböző anyagú (pl.: szénacél, rozsdamentes acél, alumínium) síklemezek vágását rövid határidőre.
 

A lézervágás során egy itterbium maggal ellátott optikai szálban gerjesztődik a lézersugár, melyet a vágandó anyagra irányítunk. A sugár energiát közöl a fémmel, mely ennek hatására felmelegszik olvadási vagy gyulladási hőmérsékletre. Gyulladási pontra történő melegítés esetén (szénacéloknál) nagy tisztaságú oxigénnel segítjük a vágást, olvadási pontra történő hevítés esetén pedig nagy tisztaságú nitrogénnel fújjuk ki az olvadékot a vágórésből. A vágott felület ezáltal akár tükörsima is lehet (vékonyabb lemezeknél), valamint akár teljesen sorjamentes, így utólagos megmunkálást általában nem igényelnek a lézervágott alkatrészek.

Design, forma, funkció

Válassz mintát

Több ezer mintánkból bármelyiket megvalósítjuk, mintakatalógusunk ide kattintva elérhető.

Műszaki rajz

Az előre megtervezett alkatrészeket elkészítjük rajz alapján, DXF formátumból.

Egyedi tervezés

Egyedi elképzelés szerint, profi grafikus segítségével megtervezzük és elkészítjük.

Elkészült lézervágott munkáink

bottom of page